STRONG 150 LÁBAZATI HŐSZIGETELŐ LEMEZ

STRONG 150 LÁBAZATI HŐSZIGETELŐ LEMEZ

Lábazatok és hőhidas szerkezetek hőszigetelésére kifejlesztett, előre gyártott, felhasználásra kész, zöld színű expandált EPS hőszigetelő lemez.

Főbb jellemzők:

  • zöld színű
  • magas minőségű
  • 0,034 λ értékű, lábazatok szigetelésére alkalmas szigetelőanyag

TERMÉKTULAJDONSÁGOK

Lábazatok és hőhidas szerkezetek hőszigetelésére kifejlesztett, előre gyártott, felhasználásra kész, zöld színű expandált EPS hőszigetelő lemez.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A STRONG 150 hőszigetelő lemez főként lábazatok hőszigetelésére lett kifejlesztve. A hőszigeteléssel tartós épületszerkezeteket, komfortos, gazdaságosan üzemeltethető épületeket kapunk. A termék homlokzati hőszigetelő bevonatrendszerekben a lábazati és fogadószinti felületeken alkalmazott, pihentetett polisztirol keményhab. Nagy hővezetési ellenállású, táblás, vakolattartó, szabványos termék, amely hőszigetelési tulajdonságokat kölcsönöz annak az alapszerkezetnek, amelyen alkalmazzák. Zöld színű alapanyagának köszönhetően rendkívül alacsony vízfelvételi képességgel rendelkezik. A fokozott felületi bordázata miatt jól tapad rá a vakolat, így a betonnal is szilárd kapcsolatot alakít ki, ezért a hőhidas szerkezetek hőszigetelésére különösen alkalmas.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Régi és új, vakolt és vakolatlan kő, tégla, pórusbeton, beton és vasbeton falszerkezetek, valamint meglévő lábazati, illetve fogadószinti hőszigetelő rendszerek külső hőszigetelő burkolására alkalmazható. Az alapfeltételeken és az alap műszaki igényeken túlmenően, a hőszigetelő rendszer kivitelezése során az érvényes rendelkezések és gyártói előírások tételes betartása kötelező!

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A STRONG 150 lábazati hőszigetelő lemez a METON Kft által gyártott és forgalmazott Terra, Texturato, Silicon, illetve Quarctex bevonatréteggel ellátott Teljes Hőszigetelő Rendszer (THR) része, felhasználásának részletes ismertetője, alkalmazásával szemben támasztott követelmények a Műszaki tájékoztató kiadvány, homlokzati hőszigetelő rendszer leírásánál megtalálhatóak, illetve a www.meton.hu weboldalon. Műszaki tulajdonságainak maradéktalan teljesüléséhez javasolt a termék rendszerként történő alkalmazása! A termék felhasználása, beépítése szakértelmet igényel! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), valamint hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13163:2012+A2:2017.
OFI vizsgálati jegyzőkönyv száma: 415.483-1-5.
NMÉ tanúsítvány száma: A-105/2015.

FONTOS TUDNIVALÓK

Táblaméret: 600 × 1200 mm
Vastagság: 10 mm-től 300 mm-ig
Élképzés: egyenes
Szabványos jelölés: EPS – EN 13163 – T1-L2-W2-S2 – P5-DLT(2)5 – BS200 – CS(10)150 – DS(N)2 – TR150.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Nyomófeszültség 10%-os összenyomódásnál: ≥ 150 kPa / szabvány: CS(10)150.
Hajlítószilárdság: ≥ 200 kPa / szabvány: BS200.
Felületre merőleges hajlítószilárdság: ≥ 150 kPa / szabvány: TR150.
Hővezetési tényező : 0,034 W/(m*K).
Páradiffúziós ellenállási szám: 20-40.
Páradiffúziós tényező: 0,036 – 0,018 mg (Pa*h*m).
Méretállandóság normál klímán: ± 0,2 % / szabvány: DS(N)2.
Méretállandóság adott hő és nedvességtartalom esetén: 2 % / szabvány: DLT(2)5.
Tűzvédelmi besorolás: E.
Méretpontosság:
Vastagság: ± 1 mm / szabvány: T2.
Hosszúság: ± 2 mm / szabvány: L2.
Szélesség: ± 2 mm / szabvány: W2.
Derékszögűség: ± 2 mm / szabvány: S2.
Síklapúság: ± 5 mm / szabvány: P5.
Kiszerelés: PE fóliában, egységcsomagokban.
Tárolás / Eltarthatóság: Tartós tárolásnál a lemezeket az UV sugárzástól, valamint a hővezetési tényező változásának elkerülése érdekében víztől védeni kell. A fenti feltételek teljesülése mellett a termék korlátlan ideig felhasználható.

Kérje ajánlatunkat!