EPS MT4, LÉPÉSHANG-SZIGETELŐ LEMEZ

EPS MT4, LÉPÉSHANG-SZIGETELŐ LEMEZ

Alkalmazható többszintes épületek közbenső födém padló rétegrendjében hő- és lépéshangszigetelő rétegként, fokozott terhelés esetén. (T4 terhelési osztály: max 4kN/m2).

Főbb jellemzők:

  • fehér színű
  • lépéshang szigetelő lemez
  • közbenső födémekben használható

TERMÉKTULAJDONSÁGOK

Közbenső födémekben hő- és lépéshang-szigetelő roppantott fehér expandált polisztirol lemez fokozott terhelés esetén.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Akusztikai komfort vonatkozásában a födémeknek két feladata van: 1. léghang szigetelés (léghanggátlás), 2. lépéshang szigetelés (lépéshangnyomás-szint csökkentés). A léghanggátlást a burkolatlan födémek léghangszigetelésével, azaz fajlagos tömegével kell megoldani. A lépéshang (kopogó hangok elleni) szigetelést a padlószerkezettel és -burkolattal kell megoldani. Követendő a: tömeg-rugó-tömeg elv követése. (értsd: tartószerkezet saját tömege + lépéshangszigetelő + burkolataljzat és burkolat)

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

Könnyű födémek esetében csekély a sajáttömeg, ami csak korlátozott léghanggátlás- és lépéshangnyomásszint-csökkenés elérésére képes. Úsztatott padlók rétegfelépítése: (felülről lefelé) Úszó réteg (beton, esztrich padozataljzat) – Technológiai fólia – Úsztató -lépéshangszigetelő-réteg – Tartószerkezet Az alapfeltételeken és az alap műszaki igényeken túlmenően, a teljes rétegrend kivitelezése során az érvényes rendelkezések és gyártói előírások tételes betartása kötelező!

FELDOLGOZÁS MÓDJA

Az EPS-MT4 lépéshang-szigetelő lemez a METON Kft. által gyártott és forgalmazott termék, felhasználásának részletes ismertetője, alkalmazásával szemben támasztott követelmények a Műszaki tájékoztató kiadványban, illetve a www.meton.hu weboldalon megtalálhatóak. Műszaki tulajdonságainak maradéktalan teljesüléséhez javasolt a termék rendszerként történő alkalmazása! A termék felhasználása, beépítése szakértelmet igényel! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), valamint hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13163:2012+A2:2017.
OFI vizsgálati jegyzőkönyv száma: 2200563 / 17478

FONTOS TUDNIVALÓK

Táblaméret: 500 × 1000 mm
Vastagság: 20 mm, 30 mm, 40 mm
Élképzés: egyenes
Szabványos jelölés: EPS-MSZ EN 13163-TC(1)-L(3)-W(3)-S(5)-P(5)-DS(N)5-SD(30,20)-CP3

MŰSZAKI ALAPADATOK

Hővezetési tényező: 0,039 W/(m*K).
Méretállandóság normál klímán: DS(N)5.
Tűzvédelmi besorolás: E.
Méretpontosság:
Vastagság tűrése (mm): ± 1,0 (TC1)
Hosszúság tűrése (mm): ± 3,0 (L3)
Szélesség tűrése (mm): ± 3,0 (W3)
Derékszögtől eltérés: ± 5,0 (S5)
Síktól való eltérés: ± 5,0 (P5)
Vastagság (mm): 20 30 40
Dinamikai merevség MN/: 30 20 20
Összenyomhatóság: CP3 (≤3mm)
KISZERELÉS: PE fóliában, egységcsomagokban
TÁROLÁS / ELTARTHATÓSÁG: Tartós tárolásnál a lemezeket az UV sugárzástól, valamint a hővezetési tényező változásának elkerülése érdekében víztől védeni kell. A fenti feltételek teljesülése mellett a termék korlátlan ideig felhasználható.

Kérje ajánlatunkat!