EPS 100 NEXT CARBON LÉPÉSÁLLÓ HŐSZIGETELŐ LEMEZ

EPS 100 NEXT CARBON LÉPÉSÁLLÓ HŐSZIGETELŐ LEMEZ

Terhelhető, lépésálló, előre gyártott, felhasználásra kész, szűrke színű, grafit adalékolt expandált (EPS) hőszigetelő lemez.

Főbb jellemzők:

szürke színű
magas minőségű
0,031 λ értékű lépésálló szigetelőanyag

TERMÉKTULAJDONSÁGOK

Terhelhető, lépésálló, előre gyártott, felhasználásra kész, szűrke színű, grafit adalékolt expandált (EPS) hőszigetelő lemez.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A NEXT-CARBON 100 lépésálló hőszigetelő lemez az épületek szerkezetein hatékony hőszigetelést tesz lehetővé. Vágott felületű, pihentetett polisztirol keményhab. Nagy hővezetési ellenállású, táblás, szabványos termék, amely hőszigetelési tulajdonságokat kölcsönöz annak az alapszerkezetnek, amelyen alkalmazzák. Padlókban, födémekben, nem járható lapostetőkben, valamint talajjal érintkező helyeken, zöldtetőkben alkalmazható, normál terhelés mellett. Grafit színű alapanyagának köszönhetően lényegesen alacsonyabb hővezetési ellenállással rendelkezik, mint fehér változata, ezáltal 20%-kal jobb hőszigetelő tulajdonság érhető el.

ALAPFELÜLET JELLEMZŐI

A lemezt hordozó alapfelület legyen tiszta, száraz, egyenletesen nedvszívó, táskásodás, mállás, porlásmentes, kellően szilárd és hordképes. A szükséges javításokat, tisztításokat megfelelően el kell végezni. Az alapfeltételeken és az alap műszaki igényeken túlmenően, a hőszigetelő rendszer kivitelezése során az érvényes rendelkezések és gyártói előírások tételes betartása kötelező!

FELDOLGOZÁS MÓDJA

A NEXT-CARBON 100 lépésálló hőszigetelő lemez a METON Kft által gyártott és forgalmazott termék. Műszaki tulajdonságainak maradéktalan teljesülése érdekében javasoljuk a termék rendszerként történő felhasználását. Célszerű egy a METON által javasolt, rendszernek megfelelő aljzattal (pl. Estrich 20 vagy Estrich 30) történő beépítése. A termék felhasználása, beépítése szakértelmet igényel! A kivitelezésből, illetve annak körülményeiből (felület, szerszám, időjárás stb.), hiányosságaiból eredő károkért a felelősség nem a gyártót terheli!

MINŐSÍTÉSEK/ TERMÉKSZABVÁNY
MSZ EN 13163:2012+A2:2017.
OFI vizsgálati jegyzőkönyv száma: 415.483-1-5.

FONTOS TUDNIVALÓK

Táblaméret: 500 × 1000 mm
Vastagság: 10 mm-től 300 mm-ig
Élképzés: egyenes
Színjelzés: 1 sárga sáv
Szabványos jelölés: EPS – EN 13163 – T1-L2-W2-S2 – P3 – CS(10)100 – BS 150-DS(70,-) 3-DS(N) 2.

MŰSZAKI ALAPADATOK

Nyomófeszültség 10%-os összenyomódásnál: ≥ 100 kPa / szabvány: CS(10)100.
Hajlítószilárdság: ≥ 150 kPa / szabvány: BS150.
Hővezetési tényező: 0,031 W/(m*K).
Páradiffúziós ellenállási szám: 30-70.
Páradiffúziós tényező: 0,024 – 0,010 mg (Pa*h*m).
Méretállandóság normál klímán: ± 2 % / szabvány: DS(N)2.
Méretállandóság adott hő és nedvességtartalom esetén: 3 % / szabvány: DS (70.-) 3.
Tűzvédelmi besorolás: E.
Méretpontosság:
Vastagság: ± 1 mm / szabvány: T2.
Hosszúság: ± 2 mm / szabvány: L2.
Szélesség: ± 2 mm / szabvány: W2.
Derékszögűség: ± 2 mm / szabvány: S2.
Síklapúság: ± 5 mm / szabvány: P3.
Kiszerelés: PE fóliában, egységcsomagokban.
Tárolás / Eltarthatóság: Tartós tárolásnál a lemezeket az UV sugárzástól, valamint a hővezetési tényező változásának elkerülése érdekében víztől védeni kell. A fenti feltételek teljesülése mellett a termék korlátlan ideig felhasználható.

Kérje ajánlatunkat!